SoftMaker logo

Mer än bara byte

"Mer än bara byte": Säg hej till vår nya krönikör Gerald Himmelein

Bästa SoftMaker-kunder:

Vi gör vår blogg ännu mer användbar för dig: från och med idag omfattar vi inte bara ämnen relaterade direkt till SoftMaker och våra produkter, utan också andra ämnen som hjälper dig att använda din dator till fullo.

Vi är glada att kunna meddela att den kända tyska datorjournalisten Gerald Himmelein har anslutit sig till oss som vår nya krönikör. Läs den följande korta intervjun för att lära känna honom bättre.

Gerald, vi är mycket glada att välkomna dig ombord. Kan du svara på några frågor om dig själv? Du kan kanske börja med din yrkesbakgrund.

Jag hamnade i datorbranschen av misstag. Ursprungligen ville jag arbeta som utrikeskorrespondent i Latinamerika. Sedan fick min första dator mig på andra tankar. Jag förstod inte datorer först och såg detta som en utmaning för mig. Genom en serie turolyckor skrev jag plötsligt artiklar för datortidningar som CHIP och (tyvärr sedan länge nedlagda) PC Shopping. Sedan ringde man från Hannover, Tyskland och jag tillbringade 20 år på c't, vilket är en ledande tysk datatidning.

Det låter ganska spännande. Vilka är dina huvudområden som datorjournalist?

Åh. *andas djupt* Hos c't hade jag lika roligt med att utforska och engagera mig i grafikprogram som jag hade med tangentbord och datormöss. Jag testade CD-R-bränningsprogram och virusskyddspaket, diskuterade ljudprogram och Windows-verktyg, utformade förslag till maskinvarukonstruktion, skrev Android-konfigureringstips ... och testade naturligtvis olika Office-sviter. Jag tyckte att alla dessa ämnen var spännande, och det tycker jag fortfarande.

Vår Office Suite SoftMaker Office är tillgänglig för Windows, macOS och Linux. Hos SoftMaker har det länge pågått ett krig mellan Windows-entusiaster, Linux-fanatiker och Mac-nördar. Laddad fråga ... vilket operativsystem föredrar du – Windows, macOS eller Linux?

Tja, jag kommer inte klaga om du köper en Mac eller Linux-dator. Hemma använder jag Windows eftersom jag har så mycket grafikprogramvara för det. Men om någon föredrar ett annat system så har jag inga problem med det. Jag är en pragmatiker: det bästa systemet är det som tillgodoser användarnas behov.

Vad var din roligaste upplevelse med datorer?

När "ILOVEYOU”-viruset härjade 2000 hjälpte jag alla mina vänner och bekanta att rensa sina system datorer. Jag desinficerade också min läkares kontorsdator och min optikers datorer. Två dagar senare inträffade en katastrof: av rent slarv lyckades jag infektera min egen arbetsdator med det dumma viruset. 19 år senare rodnar jag fortfarande när jag tänker på det. Sedan dess har jag haft full förståelse för varje IT-blunder.

Sist men inte minst: Vad gör du när du är trött på datorer?

Min stora passion är att måla och rita. Just nu försöker jag hitta en förläggare för en bildbok jag skrev och tecknade. Den är avsedd för barn och deras föräldrar och handlar om ”sömnfår”. Och jag förbereder redan min nästa bildbok.

Tack så mycket för den här intervjun, Gerald. Vi ser fram emot många spännande bloggkolumner från dig!


Bästa läsare, vilka ämnen är du intresserad av? Vad vill du att Gerald ska fundera kring och skriva om? Vi uppskattar dina förslag i kommentarsavsnittet nedan.

Läs den första artikeln i Gerald Himmeleins krönika ”Mer än bara byte”

Tack.

Produkten har lagts till i kundvagnen.