SoftMaker logo

Bytes en meer

"Bytes en verder": Welkom voor onze nieuwe columnist Gerald Himmelein

Geachte klant,

Wij maken onze blog nog nuttiger: vanaf vandaag behandelen wij niet alleen onderwerpen die direct verband houden met SoftMaker en onze producten, maar ook andere onderwerpen die je helpen je computer optimaal te gebruiken.

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we de bekende Duitse computerjournalist Gerald Himmelein als onze nieuwe columnist hebben aangenomen. Lees het volgende korte interview om hem beter te leren kennen.

Gerald, we zijn erg blij je te mogen verwelkomen. Kun je een paar vragen over jezelf beantwoorden? Misschien kun je beginnen met je professionele achtergrond.

Ik kwam per ongeluk in IT terecht. Eigenlijk wilde ik als buitenlandse correspondent in Latijns-Amerika gaan werken. Door mijn eerste PC heb ik mijn plannen aangepast. Ik begreep de PC’s in eerste instantie niet en zag dit als een uitdaging. Door een reeks gelukkige ongelukjes schreef ik ineens artikelen voor computertijdschriften als CHIP en de (helaas lang uit het zicht verdwenen) PC Shopping. Toen kwam een belletje uit Hannover, Duitsland en ik heb 20 jaar bij c’t, een toonaangevend Duits computertijdschrift, doorgebracht.

Dat klinkt best spannend. Waar liggen je als computerjournalist de voor jouw belangrijkste aandachtsgebieden?

Oh. *haalt diep adem* Bij c’t heb ik met evenveel plezier en toewijding grafische programma’s verkend als toetsenborden en computermuizen. Ik testte programma’s voor het branden van CD’s en anti-viruspakketten, besprak audiosoftware en Windows-tools, ontwierp hardwarebouwvoorstellen, schreef configuratietips voor Android... en natuurlijk testte ik verschillende Office-suites. Ik ging helemaal op in die onderwerpen, en dat is nooit veranderd.

Onze Office-suite SoftMaker Office is beschikbaar voor Windows, MacOS en Linux. Bij SoftMaker woedt al geruime tijd een kleine oorlog tussen Windows-liefhebbers, Linux-fanaten en Mac-geeks. Beladen vraag.... welk besturingssysteem heeft je voorkeur - Windows, macOS of Linux?

Nou, ik zal niet klagen als je een Mac of een Linux computer voor me koopt. Thuis gebruik ik Windows omdat ik er zoveel grafische software voor heb. Als iemand de voorkeur geeft aan een ander systeem, vind ik dat ook prima. Ik ben een pragmaticus: het beste systeem is het systeem dat voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

Wat was je leukste ervaring met computers?

Toen het “ILOVEYOU”-virus in 2000 rondwoedde, hielp ik al mijn vrienden en kennissen om hun systemen weer schoon te krijgen. Ik heb ook de PC van mijn arts en de computers van mijn opticien gedesinfecteerd. Twee dagen later sloeg het noodlot toe: uit pure onzorgvuldigheid heb ik mijn eigen werkcomputer besmet met dat stomme virus. 19 jaar later bloos ik nog steeds als ik er aan denk. Sindsdien heb ik alle begrip voor elke IT faux pas.

En tot slot: Wat doe je als geen zin meer hebt in computers?

Mijn grote passie is schilderen en tekenen. Op dit moment ben ik op zoek naar een uitgever voor een prentenboek dat ik heb geschreven en getekend. Het is bedoeld voor kinderen en hun ouders en gaat over “in-slaap-val-schapen”. En ik ben alweer bezig met de voorbereiding van mijn volgende prentenboek.

Gerald, heel erg bedankt voor dit interview. We kijken uit naar veel spannende blogrubrieken van je hand!


Geachte lezers, welke onderwerpen interesseren jullie? Waar wil je dat Gerald over nadenkt en schrijft? Wij stellen je suggesties in de commentaarsectie hieronder op prijs.

Lees het eerste artikel van Gerald Himmelein’s column “Bytes en verder”

Dank je.

Het product is toegevoegd aan het winkelwagentje